Trikolesni električni skiro

Trikolesni električni skiro

Prav nekaj posebnega. Izredna eleganca. Zelo zmogljiv in lepo vodljiv. Predvsem pa varen. Najnovejša tehnologija v izdelavi praktičnih prevozov na trajnostni pogon. Poganja ga električna baterija 20 Ah. Lahko pa se dokupi še en baterija in dodatno vgradi. Z dvema baterijama je domet vožnje med 80 in 100 km. Odvisno je od teže voznika in terena po katerem se pelje. Baterije se polnijo ločeno od skiroja. Tako skiro pospravimo, baterije pa polnimo v stanovanju ali nekje v dosegu električne napeljave. Skiro je zložljiv. To poenostavi njegovo shranjevanje.

Trikolesni električni skiro je enostaven za vožnjo. Prilagodljiv na vsak teren. Ob druženju ni v napoto. Z njim lahko prevažamo tudi tovor. Najvišja obremenitev je 120 kg. Olajša nam premagovanje večjih razdalj kjerkoli. Tudi na počitnicah nam je v pomoč.

 • Prihrani nam čas in energijo
  Poceni trajnostno vozilo nam vedno pride prav. Kraše razdalje premagamo bistveno hitreje. Daljše pa udobneje.
 • Njegova oblika nam je v pomoč
  Trikolesni električni skiro je zelo priročen. Po uporabi ga enostavno zložimo in shranimo kjerkoli.
 • Na počitnice s trikolesnim električnim skirojem
  Preprosto ga zložimo in damo v prtljažni prostor avtomobila ali avtodoma. Na počitnicah pride vedno prav.
 • 3870 0
  SKUTERJI IN KOLESA
 • 1290 0
  REZERVACIJSKI STORITEV
 • 1420 0
  PRENOSOV APLIKACIJ
 • 6400 0
  ZADOVOLJNIH UPORABNIKOV
Trikolesni električni skiro je eleganten in zelo primeren za vse poti v lepem vremenu
Kaj nam nudi trikolesni električni skiro

Predvsem je praktična njegova zasnova in udobje vožnje. Trikolesni električni skiro lahko zložimo in enostavno shranimo. Baterije pa polnimo ločeno. Za uporabo ga enostavno razstavimo in že uživamo v udobni vožnji.

Trikolesni električni skiro

Je najnovejša različica prevoznega sredstva nekje med električnim skuterjem in električnim kolesom. Njegova hitrost ne presega 20 km/h. Zato ga lahko vozimo brez vozniškega dovoljenja, uporabe čelade in registracija ni potrebna. Vendar se vseeno priporoča uporaba vsaj kolesarske čelade. Varnost je na prvem mestu.

V kolikor se odločimo za močnejšo izvedbo trikolesnega električnega skiroja, nam je ta na razpolago. Dosega 45km/h. Vendar je potem potrebna registracija vozila, ustrezno dovoljenje in uporaba zaščitne čelade.

V tem primeru je potrebno opraviti preizkus znanja in pridobiti vozniško dovoljenje AM. To dovoljuje vožnjo do 45km/h s kolesom na motorni oziroma električni pogon. Zaradi treh koles je vožnja s takim skirojem dokaj varna. To omogoča tudi vsa ostala dodatna oprema.

električni skiro
Kaj pravi zakonodaja?
V Slovenji je to področje še zelo slabo opredeljeno
renroll-1542431160
Kje vse se lahko vozimo s trikolesnim električnim skirojem?
Trikolesni električni skiro je nadvse priročen za vožnjo po mestnih središčih. Vozimo ga po desnem robu cestišča. S tem se izognemo gnečam na cestah. Hitreje pridemo do cilja. Zraka ne onesnažujemo. Hitro ga lahko parkiramo.

Prav tako pa se lahko z njim vozimo v naravi in ob tem uživamo ob čudovitih pogledih. Ustrezne gume omogočajo premagovanje številnih terenov.
two-scooters-home@2x
Uporaba zaščitne čelade
Je nadvse priporočljiva. Ni pomembno s kakšno hitrostjo se peljemo, na mestu je predvsem varnost. Ta je v prometu na prvem mestu. Izbira čelade pa je stvar vsakega posameznika in njegovega pogleda na pomen varnosti v prometu.
renroll-1542431160
Zloraba alkohola
Alkohol je že sam po sebi zlo. Njegova zloraba pa še toliko bolj. V prometu pa je tudi prepovedan. V kolikor ste zaužili prekomerno količino te opojne substance, se ne udeležujte v prometu kot voznik. To velja tudi za vožnjo s trikolesnim električnim skirojem.
dekle na skiroju

Kaj je dobro vedeti?

Trikolesni električni skiro je zasnovan za nadvse varno in udobno vožnjo. Tri kolesa, spredaj eno in zadaj dve, mu omogočajo stabilnost. Vzmetenja, tako spredaj kot zadaj, pa izredno udobno vožnjo. Prav tako je opremljen z zavorami spredaj in zadaj. Spredaj ima dovolj močno luč za vožnjo po temi. Zadaj ustrezne odsevnike. Zadnji kolesi sta nagibni.

V kolikor imamo delovno mesto dosegljivo po navadnih cestah in ne predaleč, je trikolesni električni skiro nadvse primeren za prevoz na delo. Prevoz je poceni. Potem pa trikolesnik le zložimo in odnesemo s sabo v službo. Rešen večni problem parkiranja. Pa tudi nadomestilo za prevoz zlahka pokrije stroške vožnje trikolesnega električnega skiroja.

Ob lepem vremenu se lahko odpravimo na pravo avanturo s trikolesnim električnim skirojem. Seveda prilagodimo hitrost na minimum, ki znaša 6km/h. Kar je enako malo bolj hitri hoji. Tako lahko uživamo v lepotah narave. Prav tako se lahko vozimo tudi po neravnem terenu. Tehnologija izdelave to omogoča. Prav tako je tu še odlično vzmetenje.

Trikolesni električni skiro lahko zelo hitro zložimo in spravimo v prtljažni prostor avtomobila ali avtodoma. Ko prispemo na prostor počitnikovanja, skiro preprosto vzamemo iz prtljažnika in ga ponovno sestavimo. Tako lahko na počitnicah obiščemo mnogo naravnih lepot brez avtomobila. Ali pa si iz oddaljene trgovine preprosto pripeljemo nakup.

Če si omislimo močnejšo izvedbo trikolesnega električnega skiroja, nam ob nakupu in registraciji pripada EKO subvencija. To je denarna olajšava za uporabo trajnostnega vozila, kar trikolesni električni skiro tudi je. Poganja ga namreč 500 do 1000 W motor, ki je vgrajen v sprednje kolo. Baterija pa se nahaja na ohišju skiroja. Vse napeljave so v ohišju.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kdaj se splača iti v nakup?

Nakup trikolesnega električnega skiroja se splača takrat, ko si naredite plan nakupa in ocenite njegov namen. Če je plusov več kot minusov, je nakup vsekakor upravičen. Pot na delo je zelo velik plus.

Kakšen trikolesni električni skiro naj kupim?

Vse je odvisno od uporabe in potreb. za nekajkratne izlete, krajše poti ali počitnice, je dovolj povsem enostavna izvedba z 500W motorjem. Tudi sam trikolesnik je v tem primeru zelo lahek in ima nizko porabo.

Kje vse se lahko vozimo?

Praktično povsod, kjer ni fizičnih preprek. Po cesti pa le ob skrajenem desnem robu. Zaradi nagibnih zadnjih koles je tudi vožnja po neravnem terenu povsem varna. Izogibajte se vožnji, kjer se nahaja večje število pešcev.

Koliko zdrži baterija in kje jo lahko polnim?

Zmogljivost baterije je odvisna od samega tipa trikolesnega električnega skiroja. V povprečju zrdži nekje okrog 60 km zmerne vožnje in nižje mase uporabnika. Polnite jo lahko kjerkoli, kjer je dostopen 220V električni priključek.

Koliko stane trikolesni električni skiro?

Trikolesni električni skiro stane od 650 evrov naprej. Cena se dviguje sorazmerno z opremo, ki jo le ta nudi. Za zelo pogosto uporabo so na voljo bolje opremljeni s ceno med dvema do tremi tisočaki.