Otroški električni skiro

Zakaj kupiti otroški električni skiro?

Otroški električni skiro je namenjen lažjim osebam, kar otroci ponavadi so. Otroški skiroji so tudi manjši. Za otroke so skiroji običajno namenjeni od 7 do 14 let. Kupite pa lahko takega za prevoz ali pa za akrobacije in vragolije. Razlika je v tem, da je otroški električni skiro za akrobacije precej bolj močan in lahek, kot običajen skiro, ki pa je dosti bolj udoben in ima lahko napihljive gume. Otroci skiroje uporabljajo že od nekdaj. Včasih so jih izdelovali starši ali dedki kar doma. Zdaj pa imate na razpolago v trgovinah navadne na nožni pogon in pa električne.

Skiroji za akrobacije pa zahtevajo še dodatno opremo, kot so čelada, rokavice, komolčniki in zaščita za kolena. So tudi izjemno okretni in imajo običajno zelo majhna kolesca. Najprej premislite, za kaj bo otrok skiro potreboval, potem mu kupite ustreznega.

  • Prihranite za vozovnico
    Zakaj bi se otrok drenjal na avtobusu za v šolo ali izlet k prijateljem, pa še prihranite za vozovnico.
  • Oblikovan za moderen svet
    Varujte okolje s prevoznim sredstvom, ki deluje na lasten nožni pogon in najčistejšo energijo – elektriko.
  • Zavarujte otrokovo zdravje
    Z lastnim prevoznim sredstvom ne bo v stiku z virusi na javnem prevozu in bo več na čistem zraku.
otroški električni skiro ima veliko prednosti
4 največje prednosti otroškega skiroja

Kakovosten in namenski otroški električni skiro bo otroku
v veliko pomoč pri vsakodnevnih obveznostih in aktivnostih.

Kateri otroški električni skiro kupiti?

Otroški električni skiroji se od doraslih vozil razlikujejo po tem, da prevozijo lahko manjše razdalje in imajo bistveno šibkejši motor. Uvrščajo pa se med ostal otroška vozila, kot je avtomobil na elektriko.

Skiro otroku pomaga razviti motoriko in ravnotežje, zato je zelo koristen, lahko pa ga razbremeni težke torbe na daljšo razdaljo. Kateri skiro boste kupili, je odvisno od otrokove starosti in velikosti ter motoričnih sposobnosti. Nekateri otroci si ga želijo, drugi pa se ga lahko branijo. Ne silite nikogar in ne omejujte otroka, če bi rad izvajal akrobacije, presodite, ali je zanj to dobro.

Otroški električni skiro je možno kupiti v spletnih ali fizičnih trgovinah. Ko otroku kupite električni skiro, bodite obvezno na začetku z njim, da se navadi na pospeševanje in tudi na zaviranje, da bo v prometu varen.

električni skiro
Vrste otroških skirojev
Kateri otroški električni skiro je primeren?
renroll-1542431160
Otroški e skiro do 20 km/h
Otroški električni skiro SXT 300 ima vgrajen 300 W motor v zadnje kolo. Razvije do največ 20 km/h hitrosti in je varen za mlajše otroke od 7 let naprej. Z enim polnjenjem doseže do 22 km razdalje.

Baterija se lahko uporabi tudi močnejša za večje razdalje. Premer pnevmatike je 26 cm. Prenese do 100 kg obremenite.
two-scooters-home@2x
Otroški e skiro do 30 km/h
Otroški električni skiro VIRON 700 PRO doseže do največ 30 km/h in je primeren za otroke nad 10 let. Motor je od 350 do 700 W in je vgrajen v sprednje kolo, ki je 9.5˝. Ima 36 V Li-Ionsko baterijo, ki se hitro polni.

Največja obremenitev je do 120 kg. Garancija je 2 leti.
renroll-1542431160
Zložljiv otroški e skiro
Otroški električni skiro, ki je zložljiv, doseže do največ 25 km/h in je primeren za otroke nad 8 let. Motor je od 250 do 500 W in je vgrajen v sprednje kolo, ki je 8.5˝. Ima 36 V Li-Ionsko baterijo, ki se hitro polni.

Največja obremenitev je do 110 kg. Garancija je 2 leti.
dekle na skiroju

Kaj je dobro vedeti?

Ko ste otroku kupili otroški električni skiro, mu nabavite še primerno čelado za varnost, kolesarske rokavice in ščitnike za kolena ter komolce, dokler se ne navadi na pospeševanje ter zaviranje z e skirojem. Otrok bo tudi bolj varen, če ima skiro odsevnike in luči ter zvonec. Na začetku bodite zraven.

Električni skiroji opri nas v prometu niso dovoljeni, ker spadajo med vozila z motorjem, ki presegajo hitrost pešcev. Zato morate otroka poučiti, kje se lahko vozi in kje je bolje, da gre peš ob skiroju. Če tega sami ne veste, se obrnite na strokovnjaka za promet ali preberite zakon.

Električna vozila, kot je otroški električni skiro, ni varno uporabljati med dežjem, ker ima občutljive električne dele, ki niso odporni na vodo in lahko pride do kratkega stika ter okvare, lahko tudi do električnega udara na voznika. Zato se ga tudi ne pere z vodnim pritiskom in se ga niti ne potaplja v vodo

Otroški električni skiro se smatra bolj kot igrača, zato nekateri trdijo, da ne bi smel dosegati več kot 12 km/h, ker je to še obvladljivo za otroka. Največjo razdaljo pa naj bi dosegal nekje do 6 km. Taki skiroji naj bi imeli nosilnost največ 50 kg, zato so primerni za otroke od 7 do 10 let.

To je presoja vsakega starša ali skrbnika posebej, kaj se mu zdi za njegovega otroka bolje. Če se otrok boji električnih naprav, potem mu nabavite navadne skiro ali pa če nima dosti ravnotežja in ni ubogljiv. Za začetek vsekakor nabavite čim bolj počasen skiro z čim bolj šibkim motorjem ter zavorami zadaj.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj je skiro za trike?

Skiro za trike je majhen skiro, ki ima izjemno majhna kolesa in je zelo gibljiv, lahek ter narejen iz zelo trdnih kovin, da je zdržljiv za skoke, obrate in vrtenje.

Ali je čelada za skiro obvezna?

Za odrasle osebe na skiroju je čelada priporočljiva, za otroke pa je obvezna. Če pride do nesreče, bo skrbnik zagotovo odgovarjal za to, če otrok nima čelade med vožnjo s kolesom ali skirojem.

Kateri e skiro izbrati za pot v šolo?

Za pot v šolo izberite otroški električni skiro, ki ima napihljive gume, ker je bolj udoben za vožnjo. Naj ima cilindrične zavore in dodatno nožno zavoro na zadnjem kolesu, ki se jo aktivira s pritiskom noge na blatnik.

Kateri e skiro izbrati za majhnega otroka?

Otroški električni skiro SXT 100 je primeren za majhne otroke, saj ima nosilnost do 50 kg, največjo hitrost doseže do 10 km/h in z njim se otrok lahko vozi približno 40 minut. Potem ga mora poganjati z nogo. Moč motorja je 100 W in baterija 24 V.

Kateri e skiro je najbolj varen za najstnike?

Otroški električni skiro Micro Sparrow XL bi bil priporočljiv za otroke od 12 leta navzgor. Največja hitrost, ki jo doseže je 18 km/h in se lahko prevozi 9 km razdaljo z enim polnjenjem. Baterija se polni 3 ure. Motor lahko tudi izklopite. Z njim se povezujete preko Blue Tootha.