Čelada za električni skiro

Čelada za električni skiro rešuje življenja

Čeprav se zakoni o nošnji čelad razlikujejo od države do države, jo je ne glede na zakone priporočljivo nositi. Raziskave so pokazale, da imajo tisti, ki nosijo čelado med vožnjo z električnim skirojem, kolesom in rolerji, veliko manjšo verjetnost, da bodo v nesreči utrpeli usodno ali resno poškodbo glave. Izgovori, da čelade ne nosite, ker si boste pokvarili pričesko, ker vam ni nobena všeč, vam je vroče in neprijetno, ogrožajo vašo varnost v prometu.

Čelada za električni skiro vas med vožnjo ob morebitnem padcu varuje. Čeprav čelada ne preprečuje v celoti poškodb glave, lahko pa ublaži resnost poškodbe glave in prepreči usodne poškodbe. Zato si jo vedno nadenite in k temu spodbujajte tudi vse okrog sebe.

 • Različne čelade različne cene
  Cene čelad se med seboj razlikujejo zaradi posebnosti modela, velikosti in proizvajalca, ki jih izdeluje.
 • Navadna čelada za električni skiro
  Primerne za vse, tudi otroke. Njen glavni namen je varovanje glave pred udarci in poškodbami.
 • Pametna čelada za električni skiro
  Primerna predvsem za tiste, ki imajo radi novitete. Poleg varovanja glave pred poškodbami omogoča še dodatno vidnost v prometu.
 • 3870 0
  Scooters & Bikes
 • 1290 0
  Bookings Served
 • 1420 0
  App Downloads
 • 6400 0
  Happy Customers
Čelada za električni skiro - nepogrešljiva oprema
Izbira čelade za voznika električnega skiroja

Čelada je ključnega pomena za vašo varnost med vožnjo z električnim skirojem, zato si za njeno izbiro vzemite čas.

Uživajte v varni in brezskrbni vožnji

V prometu je varnost na prvem mestu, zato je kakovostna čelada za električno skiro zelo pomembna in pametna izbira vsakega lastnika in voznika skiroja. Ponudba čelad za skiroje je na trgu zelo pestra, čelade so modernega videza, vseh možnih barvnih kombinacij in tudi z retro pridihom. Torej za vsakogar nekaj.

Navadna čelada za električni skiro je ena od možnosti, ki jo lahko trenutno izberete na trgu. Take čelade so v eni ali več velikostih, različnih modelov za ženske, moške ali unisex. Vse čelade za voznike skirojev imajo oblazinjen notranji del, ki poskrbi za udobje. Zunanji del ima zračnike, ki zagotavljajo zadosten pretok zraka. Regulator tesnosti čelade lahko prilagodite obsegu glave. Prav tako se lahko prilagajajo pasovi za zapenjanje.

Druga izbira je pametna čelada za električni skiro, ki je posebej zasnovana za voznike električnih skirojev, saj je spredaj in zadaj opremljena z LED lučmi. Poleg pametne čelade dobite tudi daljinec, ki ga namestite na krmilo skiroja in preko njega prižigate luči na čeladi (signalne luči spredaj in zadaj za prikaz smerokaza levo in desno), da ste za ostale udeležence prometa še bolj vidni in varni.

električni skiro
Čelado na glavo
Prava odločitev vseh voznikov električnih skirojev
renroll-1542431160
Zaščitite svojo glavo pred poškodbami!
Vožnja z električnim skirojem je lahko zelo privlačna in brezskrbna, a se med vožnjo lahko tudi pade. Ne pozabite si nadeti čelade. Najboljša čelada je tista, ki si jo pred vsako vožnjo pravilno nadenete na glavo, saj vas le tako lahko varuje pred udarci in poškodbami.
two-scooters-home@2x
40 % manj možnosti za poškodbe glave
Število voznikov skirojev se iz leta v leto povečuje, posledično se povečuje tudi število nesreč. Večina poškodb je na srečo še vedno lažjih - udarnine in praske. Vse pogostejše pa so tudi težje poškodbe, kot so zlomi goleni, zgornjih okončin in poškodbe glave. Prav poškodbe glave lahko preprečite ali do 40 % omilite z nošenjem čelade za električni skiro.
renroll-1542431160
Brezskrbna otroška igra

Je vaš otrok navdušen nad vožnjo z električnim skirojem po domačem dvorišču? Naj se varna in brezskrbna vožnja nadaljuje tudi, ko se zapelje na cesto, s čelado na glavi. Ne pozabite, da otroka prepriča zgled in ne besede, zato si čelado vedno nadenite tudi vi.
dekle na skiroju

Kaj je dobro vedeti?

Nesreča se vozi tudi na električnem skiroju, kolesu, rolerjih … Zato je res prava odločitev, da si nadenete čelado na glavo in poskrbeti za boljšo varnost. Nošenje zaščitne čelade sicer tveganja za nesrečo ne izniči, lahko pa zelo ublaži njene posledice in v najbolj skrajnih primerih rešuje življenje.

Večina otrok se prvič spozna s prometom na skiroju ali kolesu, zato bodite starši zgled, da si vedno nadenete čelado. Tako boste poskrbeli za varno in odgovorno vožnjo sebe in svojih otrok.

Zavedajte se, da se večina nesreč na električnem skiroju zgodi v naselju. Nesreče s posledicami v naseljih so kar štirikrat pogostejše kot zunaj naselji. Zaščitna čelada za električni skiro je priporočljiva za vse voznike, tudi če se peljete nekaj sto metrov do službe, šole ali do bližnje trgovine.

Pri nakupu čelade bodite pozorni, da je izdelana v skladu z mednarodnim standardom za čelade. Nalepka z oznako standarda mora biti nalepljena na levi strani čelade. Na čeladi mora biti tudi nalepka, ki vsebuje oznako proizvajalca, države, kjer je bila izdelana, velikost in leto proizvodnje. Navodila za uporabo čelade pa morajo biti obvezno na notranji desni strani čelade.

Da čelada za električni skiro lahko prepreči udarec, jo morate pravilno nositi. Izbrana čelada mora biti na glavi tako, da je njen prvi rob približno 2 cm nad obrvmi. Med vožnjo z električnim skirojem mora biti čelada vedno zapeta s pasovi za zapenjanje, ki se morajo prilagajati obrazu. Po vsakem močnejšem udarcu je treba čelado zamenjati.

Pogosta vprašanja in odgovori

Zakaj sploh nositi čelado?

Uporaba zaščitne čelade mora postati vaša navada, ki jo priučite tudi najmlajšim članom družine. Otroke že od rane mladosti navadite na nošenje čelade, seveda pa jim bodite dober zgled in si čelado nadenite ob vsaki priložnosti, saj čelada za električni skiro rešuje življenja.

Kakšno velikost čelade izbrati? 

S šiviljskim trakom si v višini obrvi izmerite obseg glave, odčitajte vrednost v centimetrih in velikost čelade preverite v tabeli blagovne znamke čelade. Posamezna čelada se prilagodi velikosti glave z blazinicami v notranjosti čelade in na zadnji strani z regulatorjem tesnosti.

Kako pravilno namestiti čelado?

Pri samem nameščanju je pomembno, da čelado pravilno prilagodite velikosti svoje glave, saj se mora tesno prilegati glavi, hkrati pa vas ne sme tiščati. Pasove čelade prilagodite, da se lepo prilegajo obrazu, sponka za zapenjanje pa naj leži pod brado in sicer naj bo med sponko in brado za en prst prostora.

Katero opremo potrebujete za vožnjo z električnim skirojem?

Na prvem mestu za varno vožnjo je čelada za električni skiro, sledijo udobna oblačila in športno obutev, tako boste lažje odreagirali na različne situacije in se nemoteno gibali. Električni skiro lahko dosega večje hitrosti, zato je priporočljiva tudi uporaba ščitnikov za zapestja, komolce in kolena.

Kaj storiti pred vožnjo z električnim skirojem?

Pred vsako vožnjo obvezno preverite tehnično stanje električnega skiroja. Za tem si za boljšo varnost nadenite varnostno čelado za električni skiro. Na skiro pa stopite le v stabilni obutvi in udobnih oblačilih.