Servis skirojev

Redni servis skirojev omogoča varno vožnjo ter dolgo življenjsko dobo vozila

Izberite kakovosten servis skirojev, kjer bodo redno in pošteno pregledovali vaš skiro, ga nastavili in usposobili za varno vožnjo, pri tem pa vas bodo predhodno obvestili, če bo treba zamenjat kakšen del. Takšen servis skirojev, brez vračunanega materiala, stane okoli 70 evrov. Še preden se z novim e-skirojem zapeljete na prvo vožnjo, je dobro, da ga daste pregledati na servis, da preverijo delovanje zavor, ki mora biti brezhibno.

Dejansko tak pregled morajo narediti vsa vozila, preden gredo na cesto. Strošek rednega pregleda za skiroje je tako majhen, da se vam ga splača peljati na kakovosten servis, kot da tvegate in ga pregledujete sami in kaj pomembnega zgrešite. Gre za vašo varnost na cesti in nenazadnje tudi za varnost drugih udeležencev v prometu.

 • Redni servis skirojev vam prihrani denar
  Redno servisiranje zagotavlja brezhibno delovanje skiroja za dolge vožnje in za dlje časa.
 • Izberite kakovosten in zanesljiv servis
  Zanesljiv servis zagotavlja redno podporo, kakovostne rezervne dele, ki jih ima na zalogi ali jih hitro dobavi.
 • Servis skirojev vam zagotavlja varno vožnjo
  Skiro mora biti brezhiben, da se lahko varno vozite. Vsi deli morajo delovati sinhrono in zanesljivo.
 • 3870 0
  Električnih skirojev
 • 1290 0
  izvedenih servisov
 • 1420 0
  servisnih nalogov
 • 6400 0
  zadovoljnih strank
Kako izbrati dober in zanesljiv servis skirojev?
Izberite zanesljivega serviserja

Ni vsak serviser dober serviser. Nekateri tudi zavrnejo na primer menjavo pnevmatik na skiroju. Dober serviser se bo lotil vsega, česar vi ne zmorete.

Kaj servis skirojev pregleda, preden gre skiro na cesto?

Servis skirojev bo pred prvo uporabo pregledal najprej zavore na skiroju, kako delujejo in ali so dobro ter pravilno nastavljene. Dostikrat, če je skiro nov, to ni dobro nastavljeno.

Naslednja zadeva, ki jo preverijo na servisu, so vijaki, ali so vsi priviti dobro, kot je treba. Če se vijaki začnejo pogosto odvijačiti ter ne držijo, kot morajo, jih zalepijo s posebnim lepilom.

Pred prvo vožnjo tudi pregledajo vse nastavitve e-skiroja, predvsem, kakšna je njegova končna hitrost. Preverijo tudi pospeške in elektronsko zavoro. Za vožnjo po mestu in ponoči pa preverijo tudi luči, če dobro delujejo.

Podoben postopek servis skirojev ponovi pri vsakem rednem servisu, na katerega boste skiro peljali.

električni skiro
Redni servis skiroja
Kaj se pri rednem servisu s skirojem dogaja?
renroll-1542431160
Prvi korak na rednem servisu
Pri rednem servisu naredijo najprej to, da odprejo pokrov in preverijo, kakšno je stanje skiroja.

Pregledati je namreč treba vso električno napeljavo in če se je nabral prah ali je kaj umazanije, je treba vso napeljavo dobro očistiti. Nato se preveri še stike in če so oksidirani, se jih tudi očisti ter obnovi.
two-scooters-home@2x
Drugi korak na rednem servisu
Naslednji korak je preverjanje voltaže baterije, če je še vedno na tistem nivoju, kot mora biti. Preverja se tudi, ali je baterija dobro zatesnjena.

Vijake vedno preverijo, ali še držijo in ali niso morda popustili, po potrebi jih privijejo ali celo zalepijo, da se napaka ne ponavlja.
renroll-1542431160
Tretji korak na rednem servisu
Ko se opravlja redni servis skirojev, je potrebno preverjati tudi stanje pnevmatik, ali so izrabljene in poškodovane. V takem primeru, jih zamenjajo. Dostikrat pa je potrebno tudi očistiti ležaje.

Poleg tega preverijo še stanje zavor in če so diski izrabljeni, jih zamenjajo, enako kot pri avtu.
dekle na skiroju

Kaj je dobro vedeti?

Zavore so zelo pomembne, da delujejo brezhibno in jih zamenjajo, če niso v redu. Pri tem se ne morete odločati, ali bi jih zamenjali ali ne, če niso v redu, se zamenjajo avtomatsko, zaradi vaše varnosti in odgovornosti servisa. Zavore nato tudi še nastavijo, da bodo delovale, kot je treba.

Če ima skiro luči, servis skirojev preveri še delovanje luči, tako prednje, kot zadnje in jih po potrebi zamenja, če ne delujejo več. Luči so obvezne za vožnjo po mestu in v urbanih naseljih, drugače po CPP predpisih ne smete na cesto. Nekateri skiroji so z lučmi opremljeni, za druge je treba dokupiti.

Redni servis skirojev je dobro opraviti na vsakih 1000 km, kar običajno pomeni na 4 mesece ali tudi prej, odvisno je, koliko se s skirojem vozite. Priporočljivo je, da se tega pravila držite. Preden skiro odpeljete na redni servis, se priporoča, da ga dobro očistite z vlažno, a ne mokro krpo.

Električnega skiroja nikoli ga ne smete prati pod tlakom ali z vodo, ker je občutljiv na vodo, saj ima električne dele, zato ga tudi ne vozite po dežju in ga imejte spravljenega v kakšnem prostoru, ko skiroja ne uporabljate. Tudi ga ne izpostavljajte močnemu soncu ali zmrzali, zaradi elektronskih delov in baterije.

Ko je skiro še v garanciji, dobro preberite garancijske pogoje. Običajno v njih piše, da mora za skiro poskrbeti pooblaščena oseba in ga ne smete sami odpirati ter menjati delov, saj vam potem garancija ne bo več veljala. Ko garancija poteče, potem ga lahko servisirate tudi sami v lastni režiji.

Pogosta vprašanja in odgovori

Zakaj potrebujem servis skirojev?

To je modra odločitev, čeprav ni nujna in zahtevana, ker bo le dobro in strokovno vzdrževan skiro dobro in varno deloval ter zdržal dolgo časa. Na servisu pa lahko kar takoj zamenjajo dele, ki niso v redu, če boste seveda menjavo potrdili, kot so gume, zavore, elektronika, baterija in podobno.

Ali je pnevmatiko na skiroju težko zamenjati?

Gre za zelo majhna kolesa 8 ali 10 inčna, na katerih pnevmatike ni lahko zamenjati. Za to boste potrebovali pravo orodje. Bolje je, da to stori servis, da ne poškodujete kolesa, pnevmatike in blatnika.

Ali je servis skirojev drag?

Cene servisiranja so približno podobne, vendar se zaradi ponudbe in povpraševanja na trgu lahko razlikujejo. Zato je dobro preveriti več serviserjev in njihove cene, kot tudi cene rezervnih delov, ki jih ponujajo, ker se lahko tudi tukaj zelo razlikujejo.

Ali lahko uporabim neoriginalne rezervne dele?

V času garancije morate uporabiti originalne rezervne dele proizvajalca skirojev, drugače garancija ne bo veljala več. Ko garancija poteče, pa lahko uporabite nadomestne rezervne dele, ki so bistveno cenejši in enako kakovostni.

Ali so vsi serviserji pošteni?

Ljudje smo zelo različni, nekaterim je zaslužek bolj pomemben od zadovoljstva stranke. To boste ugotovili po tem, da vam bodo zaračunali več, kot so naredili in da bodo menjali tudi rezervne dele, ki so dejansko bili še v redu samo zato, da zaslužijo. Takrat serviserja zamenjajte.