Električni skiro s sedežem

Trajnostna mobilnost in udobje

Trajnostna mobilnost je v zadnjem času v ogromnem razmahu. Mesta so z avtomobili vse prenasičena. Ker so večina na fosilna goriva, je zrak v mestih vse bolj onesnažen. Generacije, ki prihajajo, so začutile, da je temu potrebno narediti konec. Začeli so razvijati prevozna sredstva, ki jih poganja bolj čista energija. Trenutno so v porastu prevozna sredstva na električni pogon. Eden takih je električni skiro s sedežem.

Za mestno vožnjo je tako zelo primeren skiro na električni pogon. V krajšem času se premagajo večje razdalje. Ker pa je na navadnem električnem skiroju bilo potrebno ves čas stati, so tudi tu našli rešitev. Preprosto so mu dodali sedež. Vozilo je, kljub temu, povsem varno in še udobno povrh. Tako lahko uporabnik kar nekaj ur vozi po mestu, ne da bi se preveč utrudil. Lahko pa s sabo pelje tudi nekaj dodatne prtljage.

 • Udobna mobilnost z velikimi prihranki
  Za električni skiro s sedežem ne potrebujemo goriva. Tu je samo minimalni strošek polnjenja baterije z elektriko.
 • Oblika je prilagojena sodobnemu času
  Električni skiro s sedežem je ozek. Tako je uporaben za vožnjo kjerkoli in je prilagojen udobju uporabnika.
 • Zavarovane in licencirane storitve najema
  Električni skiro s sedežem lahko tudi najamete. Najem vam ponujajo agencije z licenco. Skiroji pa so zavarovani.
 • 3870 0
  SKUTERJI IN KOLESA
 • 1290 0
  REZERVACIJSKI STORITEV
 • 1420 0
  PRENOSOV APLIKACIJ
 • 6400 0
  ZADOVOLJNIH UPORABNIKOV
Preverite glavne prednosti električnega skiroja s sedežem.
Prednosti električnega skiroja s sedežem

Omislite si nakup električnega skiroja s sedežem. 

Zakaj ravno električni skiro s sedežem

Zakaj imeti električni skiro s sedežem?

Nakup električnega skiroja s sedežem se kmalu obrestuje. Skiro boste lahko enostavno shranjevali v kleti. Baterijo pa polnili kar v stanovanju. Električni skiro s sedežem nam prihrani ogromno časa. Z njim lahko v kratkem času premagate večje razdalje. Vozi z hitrostjo 20km/h. Je izredno lahek in udoben. Sedež pa vam omogoča udobno vožnjo.

Električni skiro s sedežem je opremljen s sprednjimi in zadnjimi zavorami. Spredaj ima luč, zadaj pa odsevnike. Je tudi ustrezno vzmeten spredaj in zadaj s parom vzmeti na vsaki strani. To udobje le še povečuje. Sedež se lahko namesti ali odstrani le v par potezah. Baterija zdrži nekje do 60 km.

Zaradi svojih voznih lastnosti, je potrebna registracija vozila. To enostavno opravite na uradu. Po zakonu se uvršča med lahka motorna kolesa. Dovoljenje za upravljanje s skirojem s sedežem zaenkrat še ni potrebno. Potrebno pa je imeti varnostno čelado.

električni skiro
Zgodovina skirojev
Kako se je celotna zgodba sploh začela
renroll-1542431160
Skiroji obstajajo že vrsto let
Skiroji so se začeli izdelovati že mnogo let nazaj. Postali so druga oblika koles. Poganjali so se na noge. Tako so se že takrat premagovale večje razdalje. Ali pa krajše hitreje. S pojavom koles se je na skiroje malo pozabilo. Generacije, ki sedaj ustvarjajo, pa so se nanje zopet spomnile.
two-scooters-home@2x
Trajnostno lahko vozilo
Nove generacije se zelo dobro zavedajo trajnostnega ravnanja z okoljem. Tako so ustvarile nov način mobilnosti na čistejše energente. Ker so mesta vse preveč nasičena z avtomobili, so ustvarili nov, udobnejši način prevoza. To je električni skiro s sedežem.
renroll-1542431160
Prednosti uporabe električnega skiroja s sedežem
Električni skiro s sedežem je izredno udoben. Na enostaven način lahko hitreje premagujete daljše razdalje. Zaradi svojih mer je idealen za mestno vožnjo. Z njim se lahko peljete po robu cestišča. Vsa dodatna oprema pa skrbi za varno vožnjo. Tudi baterija sama ima dokaj dolg čas obratovanja.
Tudi parkiranje električnega skiroja s sedežem je povsem enostavno in s tem prihranimo ogromno časa in denarja.
dekle na skiroju

Kaj je dobro vedeti?

Električni skiro s sedežem ni kolo niti motor. Je nekaj vmes. Pa tudi ne. Vsekakor se ga moramo naučiti voziti. Tako kot vsako drugo prevozno sredstvo. Prvih nekaj metrov je priporočeno narediti na neprometnih tlakovanih površinah, da se dobi občutek o prevoznem sredstvu. Tudi čas vožnje naj bo krajši.

Na cesto ali pot se odpravite, ko se z električnim skirojem s sedežem že dobro spoznate. 25km/h ni neka hitrost. V posameznih primerih pa lahko pride do vrste neljubih dogodkov. O teh se je vsekakor dobro poučiti. Med samo vožnjo pa biti izredno previden in se ustrezno odzivati na okolico.

Varnost je na prvem mestu. Zato ne delajte hitrih sprememb. Tako hitrosti, kot spremembe načina vožnje ali smeri. Na vožnjo z električnim skirojem s sedežem pojdite ustrezno oblečeni. Pomembna pa je tudi primerna čelada. Električni skiro je prevozno sredstvo in vožnja pod vplivom alkohola je nevarna.

Zakonodaja s področja vožnje z električnim skirojem s sedežem je v Sloveniji šele v pripravi. Zato bodite pripravljeni na vse možne scenarije obravnavanja pred organi varnosti v cestnem prometu. Predvsem se priporoča mirna in varna vožnja z upoštevanjem vseh udeležencev v prometu.

Vožnja z električnim skirojem s sedežem je udobna in na trenutke zabavna. Ima mnogo prednosti pred vožnjo s kolesom ali avtomobilom. Zato poznavalci povedo, da so v začetku električni skiro vzeli v najem, kasneje pa so si ga vseeno kupili. Tako so si na dolgi rok močno znižali stroške prevoza.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali se splača nakup električnega skiroja s sedežem?

Predvsem se je potrebno vprašati, za kaj in koliko ga boste uporabljali. Potem je potrebno preračunati strošek nakupa in vsakoletne registracije. Tako lahko popolnoma vsak sam presodi ali se mu splača ali ne.

Kakšen je doseg baterije?

Največ je odvisno od vožnje in baterije same. Nekje v povprečju 60 kilometrov. Z lepo vožnjo in malo dražjo baterijo se vožnja podaljša za dobrih 15km. Polnjenje baterije pa traja nekje do tri ure.

Kako varna je vožnja po neravnih površinah?

Precej bolj nevarna kot na ravnih. Vendar pa so prave pnevmatike in dobro vzmetenje tu dobra naložba. Največ pa štejejo izkušnje. Prav tako, kot vožnja po robu ceste, kamor včasih moraš, pa če hočeš ali nočeš.

Kateri električni skiro s sedežem je bolje kupiti?

Na slovenskem trgu se pojavljata v glavnem XST in Vidal XL v različnih oblikah. Zopet je vse odvisno od potreb uporabnika. Zato je raziskava trga nujna, saj se električni skiroji zelo razlikujejo po lastnostih in ceni.

Kakšna je cena za električni skiro s sedežem?

Tako kot so uporabniki različni, so tudi cene temu primerne. Najcenejšega lahko kupite za nekaj sto Evrov. Vendar bo njegova oprema zelo skromna. Za večje in boljše električne skiroje pa je potrebno odšteti nekaj tisočakov.