Ključavnica za električni skiro

Proti vlomna ključavnica za električni skiro

Ključavnica za električni skiro je na nekaterih lokacijah obvezna, ker je e-skiro zaželen in pa tudi ni tako poceni, da si ga ne bi privoščili tatovi, ki jih je povsod dosti. Obstaja več vrst ključavnic za e-skiroje. Najbolj varne pa so proti vlomne, s katerimi zaklenete zadnji del e-skiroja ob močan drog ali ograjo ali pa se namestijo na krmilo. Ni vsaka ključavnica za električni skiro primerna za vse vrste e-skirojev, zato pred nakupom preverite, ali določena ključavnica ustreza tipu vašega e-skiroja. Svetujemo nakup take ključavnice, ki je uporabna tudi za druga vozila. 

Tudi običajne ključavnice so sicer varne in v redu, le lažje jih je uničiti z nekaterim orodjem za obdelavo jekla. Največja napaka, ki jo naredijo lastniki električnih skirojev pa je, da vozilo nepravilno priklenejo, zato še tako dobra ključavnica nič ne pomaga. Ugotovite v članku, katere usodne napake so to. Na koncu članka še pojasnimo, katere ključavnice niso varne.

 • 100 % zaščita pred krajo
  Nobeno orodje ali tehnika proti vlomne ključavnice za električni skiro ne poškoduje in ne zlomi.
 • Oblikovana za vaš e skiro
  Proti vlomne ključavnice za električni skiro so posebej oblikovane iz neuničljivega materiala.
 • Zaklepanje skiroja na vse načine
  Vaš električni skiro lahko zaklenete spredaj na krmilu ali zadaj na kolesu in ste lahko brez skrbi.
 • 3870 0
  Proti vlomnih ključavnic
 • 1290 0
  disk ključavnic
 • 1420 0
  svetovanj
 • 6400 0
  zadovoljnih uporabnikov
Katere ključavnice za električne skiroje so na voljo?
Izberi svojo top ključavnico

Na voljo je veliko različnih ključavnic za električne skiroje. Izberite tako, ki vam glede varnosti najbolj ustreza.

Proti vlomna ključavnica za električni skiro

Ko se odločate za nakup ključavnice za e-skiro, poglejte specifikacije ključavnice. Niso vse dovolj varne. Najvišjo stopnjo varnosti ima proti vlomna ključavnica za električni skiro, kot je na primer model  ETook 480. Cenovno je dražja od disk ključavnic, vendar je vredna svojega denarja, saj e-vozila niso poceni.

Proti vlomna ključavnica je preprosta za montažo. Uporablja pa se lahko tako za e-skiro, skuter, kot za e-kolo ali navadno kolo. Namesti se na krmilo e-skiroja, lahko pa tudi na kašen drug del, dolga pa je 75 cm in težka 720 g.

Priključni material je izdelan iz posebno trdne jeklene zlitine, ki ima debelino 4 mm, povezovalni del pa je 0,2 mm, zaradi česar nobeno orodje ključavnice ne poškoduje na noben način. Zlitina je obdelana z visoko temperaturo, zato je izjemno žilava in se jo ne da prežagati ali prerezati, prevrtati in potolči.

električni skiro
Vrste ključavnic
Najbolj varne ključavnice za e skiroje
renroll-1542431160
Proti vlomna ključavnica
Cilinder, s katerim se zaklepa ključavnica, je izdelan s posebno švicarsko tehnologijo. Vsaka ključavnica za električni skiro ima lasten unikaten ključ, ki je izdelan tako, da je izjemno tanek, zato ga ni mogoče kopirati. Pokrov proti vrtanju preprečuje, da bi vrtanje zaklepni cilinder poškodovalo.

Pri tej ključavnici ne smete izgubiti ključa in ga skrbno hranite, saj boste v nasprotnem imeli resne težave, odkleniti lastno vozilo.
two-scooters-home@2x
Disk ključavnica z jekleno žico
Disk ključavnica za električni skiro z zajlo oziroma jekleno žico je primerna za e-skiro M365, za električna in običajna kolesa ter motorna kolesa. Disk ključavnica je zelo praktična, ker lahko jekleno žico ovijete okoli katerega koli droga in je vozilo lahko nekoliko oddaljeno od droga, pa ga vseeno dosežete, ker je žica raztegljiva.

Uporabniki se največkrat določijo prav za tako ključavnico.
renroll-1542431160
Ključavnica z jekleno žico
Ključavnica, ki so sestavlja jeklena žica, je poceni in najmanj varna. Na razpolago so različne dolžine nerjaveče jeklene žice, ki je prevlečena z odporno plastično maso, da je odporna na korozijo in vremenske vplive.

Vendar pa ni rako odporna na orodja za obdelavo kovin, saj se jo da prerezati ali poškodovati na delih, kjer je sklenjena skupaj.
dekle na skiroju

Kaj je dobro vedeti?

Disk ključavnica za električni skiro je zelo lahka in priročna za vožnjo s seboj. Disk ključavnica in žična vrv sta med seboj ločeni. Ko ključavnico uporabite, ju lahko združite ali pa uporabite samo disk ključavnico, kar pa ni najbolj varno. Disk ključavnica za električni skiro ima dvojni zaklepni mehanizem. Izdelana je tako, da je odporna proti rezanju. Njena prednost je še, da je lahka in majhna za prenašanje.

Disk ključavnic za električni skiro je kar nekaj vrst. Nekatere imajo dolgo jekleno žico, druge krajšo, nekatere pa je nimajo. Zato lahko izberete tako, ki vam ustreza.

Disk ključavnice, ki nimajo jeklene žice, se lahko priklenejo enostavno na disk e-skiroja ali kolesa, tako da ga ni možno odpeljati. Vendar je ta način zaklepanja najmanj varen.

Vedno pa preverite, ali je ključavnica odporna na rezanje in žaganje ter udarce. Nekatere ključavnice so namreč izdelane zgolj in nerjavečega jekla, ki ga z lahkoto preprežejo škarje za jeklo ali žaga za železo.

Tatovi pa dobro vedo, katera ključavnica za električni skiro se bo dala prerezati in katera ne. Če e kolo puščate dlje časa zunaj, naj bo ključavnica res varna.

Tudi, če imate odlično ključavnico, se lahko tatovi znajdejo in ukradejo vozilo. Zato nikoli ne zaklepajte vozil tako, da zaklenete zgolj vozilo na primer okoli koles in okvirja. V tem primeru ga bodo tatovi lahko naložili na primer v avto ali kombi in odpeljali.

Tudi, če uporabite disk ključavnice in zaklenete e-skiro ali kolo tako, da se ne more voziti, ga lahko nepridipravi naložijo v drugo vozilo in odpeljejo.

Druga večja napaka pri zaklepanju pa je, da se zaklene prednje kolo za drog. V primeru, da je prednje kolo prosto in ga je možno z lahkoto odvijačiti ter ločiti od ostalega dela skiroja ali kolesa, se lahko dogodi, da bodo tatovi to tudi storili in na drogu pustili priklenjeno samo prednje kolo, ostalega dela vozila pa ne bo nikjer. Zato je najbolje, da se na drog prikleneta skupaj okvir in zadnje kolo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je vseeno, katero ključavnico izberem?

Če boste izbrali pravo ključavnico, bo že to, da je potreben velik trud ali je ni mogoče odpreti, odvrnilo tatove od kraje vašega vozila. In ne pozabite, da nekateri zbirajo baterije, akumulatorje ali odpadne kovine in jih prodajajo.

Kašna je razlika med disk ključavnico in protivlomno?

Razlika je velika. Disk ključavnica jem varna, ker ima dele, ki se jih lahko poškoduje. Medem ko je protivlomna ključavnica za električno kolo povsem varna proti prerezanju in udarcem.

Kako priklenem e kolo s pomočjo disk ključavnice?

Disk ključavnica za električno kolo je lahko samostojna in jo namestite kamorkoli na kolesa je možno. O je najmanj varno zaklepanje e kolesa, saj ga nepridiprav lahko na nek način odnese ali naloži na drugo vozilo in odpelje zaklenjenega.

Kam lahko namestim proti vlomno ključavnico?

Proti vlomna ključavnica za električno kolo se lahko namesti na dve mesti. Oblikovana je tako, da lahko zaklenete krmilo ali pa jo lahko namestite tudi na zadnje kolo. Dobro je, da jo hkrati priklenete še za kakšen drog. Ne izgubite ključa, ker boe pome imeli težave, saj sega ne da nadomestiti.

Ali je dovolj varno, da na električno kolo namestim zgolj ključavnico?

Ne, o ni dovolj varno. Najbolj varno je, da električno kolo ali katero koli drugo vozilo, priklene te s ključavnico okoli kašnega droga. Tako ne ob niče mogel kolo odnesti zaklenjenega ali odviti na primer kolo in odnesti en del električnega kolesa, kar se tudi dogaja.