Rabljeni električni skiro

Dobro izbran rabljeni električni skiro prinese isto kvaliteto, a po nižji ceni!

Električni skiroji so v le nekaj letih popolnoma obnoreli svet in na cestah jih lahko vidimo v neverjetnem številu. Ne le, da dosegajo kar konkretne hitrosti, so tudi preprosto prenosljivi in neinvazivni za okolico. Odločitev za nakup skiroja je torej preprosta – potem pa vidimo cene. Te znajo biti precej visoke in smiselno je razmisliti, če morda ni boljša odločitev kupiti kar rabljeni električni skiro. Če imate namreč omejen proračun, je rabljeni morda edini način za pridobitev kakovostnega skiroja. Na žalost se mnogi novi vozniki električnih skirojev tega zavedajo šele po dragi napaki.

Večina nas je v zadnjem času veliko časa preživljala med štirimi stenami in tako je ogromno ljudi začelo preizkušati nove hobije. Nekateri so se podali v hribe, nekateri kolesarijo, nekateri pa iščemo kvaliteten rabljeni električni skiro za sproščujoče mestne podvige.

Medtem, ko bodo nekateri navdušenci nad skiroji z  veseljem zapravili od 3000 do 4000 evov za najnovejši električni skiro, povprečni človek želi za svoj prvi skiro zagotovo zapraviti bistveno manj. Rabljeni električni skiro je zato boljša izbira pri prvem nakupu tudi ker morda to ni hobi, ki bo navdušil vsakogar. Izguba denarja pri prodaji je tako lahko veliko manjša.

 • Cenovno ugodnejši od ostalih prevoznih sredstev
  Zagotovite si vrhunsko opremljen mobilni pripomoček po nižjih cenah. Rabljeni električni skiro je primeren tudi za otroke.
 • Moderen dizajn in urbana razgibanost za vse ljubitelje tehnologije
  Premagujte ovire in dolgočasno vijuganje do službe spremenite v razgibano dogodivščino!
 • Privoščite si urbano vozilo, ki ga ne bo potrebno dodatno vzdrževati
  Naj vas prevzameta funkcionalnost in neverjetna vzdržljivost. Rabljeni električni skiro dobro premaguje tudi kamnite površine.
 • 3870 0
  Električnih skirojev
 • 1290 0
  Nakupov na mesec
 • 14 0
  Svetovni znamk
 • 6400 0
  Veselih uporabnikov
Kako kupiti rabljeni električni skiro?
Ne kupujte brez pravih informacij!

Naj vas pri nakupu vodi racionalnost in ne privlačnost dizajna skriroja, saj navsezadnje potrebujete funkcionalno vozilo. 

Izberite rabljeni električni skiro, ki vam bo služil dolgo let

Pogosto se zgodi, da ljudje mislimo, da so cene na spletu ne vsebujejo vseh informacij. Zanimamo se za produkte s tržno vrednostjo do 1000 evrov, skušamo pa jih kupiti za okoli 200 evrov. Forumi so tako polni vprašanj, kot je na primer kateri dober nov električni skuter se lahko dobi za nekje 300 evrov. Odgovor je – noben. Če kupujete nov električni skiro, se pripravite na cene, tudi do 10-krat višje od te.

Morda vas bo kdo res kontaktiral in vam prodal kakšen ‘skoraj nič rabljeni električni skiro’ po takšni ceni, a pripravite se na težave z njim. Ali bo močno poškodovan, slabo delujoč ali pa bo po nekaj vožnjah celo popolnoma odpovedal.

električni skiro
Kaj je dobro vedeti?
Preberite si nekaj zanimivosti, ki vam bodo služile pri nakupu električnega skiroja.
renroll-1542431160
Kakšen kupec ste?
Večina uporabnikov električnih skirojev spada v dve glavni kategoriji:

Novi vozniki električnih skuterjev - iščete rabljeni električni skuter po nizki ceni. Mnogi so pripravljeni za svoj prvi električni skiro zapraviti 400 – 700 evrov in če imate na razpolago toliko sredstev, lahko namesto novega skiroja za ta denar zagotovo dobite dober rabljeni električni skuter, primeren za vaše potrebe in znanje.

Navdušenci nad električnimi skuterji - vi že veste, kaj želite in iščete ugodne ponudbe. Ni vam težko odšteti kakšen evro več, a vseeno želite prihraniti nekaj denarja na vrhunskem skiroju.
two-scooters-home@2x
Kje kupiti rabljeni električni skiro?
Če živite v majhnem mestu ali na podeželju, boste najbrž morali pogledati oglase in trgovine v najbližjem večjem mestu. Pred tem pa poiščite nekaj spletnih mest ali aplikacij, ki imajo naprodaj skiroje, ki jih redno preverjajte kot potencialne znamke in modela za vaš rabljeni električni skiro.

Reno preverjanje več spletnih mest olajša dosego nakupa dobro ohranjenega skiroja, preden nam ga nekdo drug izmuzne. Redno jih preverjajte in si nastavite obvestila, da boste res pripravljeni, ko dobite priložnost.

Vsekakor bodite potrpežljivi. Vožnja s čimerkoli se morda sliši bolje kot na primer dolgotrajna hoja s polnimi vrečkami iz trgovine, vendar se morate temu impulzu upreti, razen če imate višek denarja za metanje skozi okno. Če ne hitite, lahko najdete odličen rabljeni elektirčni skiro.
renroll-1542431160
Ostali nasveti?
Vprašajte prejšnjega lastnika v kakšnem stanju je zares vaš nagledani rabljeni elektirčni skiro. Pomaga vam lahko pri spoznavanju modela skiroja in kako so zanj skrbeli, je zelo pomembna informacija. Kolikšna je kilometrina? Je imel kakšna popravila? Kje in kdaj so ga kupili? Če je bil ta rabljeni električni skiro kupljen pred kratkim, je garancija morda š veljavna in je prenosljiva.

Ko boste sprejemali zadnje pomembne odločitve, bodite res pozorni na informacija prejšnjega lastnika. Če se zdi preveč dobro, da bi bilo res, je običajno tako. Na mnogih spletnih mestih je več oglasov za nove smeti kot za kakovostni rabljeni električni skiro. Ljudem, ki trdijo, da imajo podjetje, nimajo pa niti spletnega mesta, se je treba nujno izogniti. Kupite svoj rabljeni električni skiro raje pri posameznikih in ne zapravljajte časa ali se pogovarjajte s prodajalci, če se vam zdi nekaj narobe. Če se nekdo zdi zmeden ali nenavaden, verjetno obstaja razlog za to. Izogibajte se jim.

dekle na skiroju

Kaj je dobro vedeti?

Priporoča se, da rabljeni električni skiro kupite od trgovca ali serviserja, ki vam bo dal za tak skiro tudi garancijo vsaj 12 mesecev, drugače je možno, da ste vrgli denar skozi okno, kajti ne boste res vedeli, koliko je star, v kakšnem stanju je baterija, ali je bil redno servisiran ali ne.

Predvsem preglejte stanje e skiroja, ali deluje baterija, koliko je polna in kako hitro se polni ter prazni, koliko je star, ker če je star več kot 2 leti, je velika verjetnost, da kmalu baterija ne bo več delovala, zato se v tem primeru pogajajte za ceno, da ne bo previsoka, ker je cena nove baterije kar zajetna.

Zelo pomembno je, kot pri motorjih in avtomobilih, koliko kilometrov je e skiro že imel prevoženih. Več, kot so ga uporabljali, v slabšem stanju je, sploh, če ni bil redno servisiran vzdrževan. Zahtevajte servisno knjižico ali račune servisa, kot dokazilo o servisiranju, v nasprotnem zbijajte ceno.

Dobro je, da pred nakupom rabljeni električni skiro preskusite in ugotovite, ali motor dela kot je treba in ali so dobri pospeški. Preverite tudi zavore, tako prednjo cilindrično, kot tudi zadnjo nožno. Preverite še luči in morebitni zaslon za spremljanje stanja dedovanja e skiroja.

Preden se odločite za nakup izbranega e skiroja preverite, ali je vbil rabljeni električni skiro v uporabi ali ne. Če ni bil v uporabi, nujno preverite, koliko časa. Če je stal brez polnjenja in neuporabe več kot mesec dni, je lahko že problem z baterijo, ki bi se morala polniti mesečno, kar velja za Li-Ionsko baterijo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kje lahko kupim rabljen e skiro?

Rabljeni električni skiro je možno kupiti v spletnih trgovinah, ki sprejemajo, servisirajo ni predprodajo e skiro, na servisih in tudi od posameznikov ter zasebnih preprodajalcev.

Ali lahko e skiro pustim zunaj pred hišo

Električni skiroji so občutljivi na vlago in vodo, zato ne smejo biti na dežju, niti na temperaturi nižji od 5 stopinj Celzija. V teh primerih imajo lahko težave z električno napeljavo in baterijo ter tudi motorjem zaradi udara elektrike.

Ali se z električnim skirojem lahko vozim po cesti?

V Sloveniji ni dovoljeno električnim vozilom, ki so hitrejši od peščev, voziti se v primeru, če niso registrirana. Zato pri nas skiroji dejansko niso dovoljeni, vendar le redko kdo to nadzira ali ovira, kajti e skirojev je vedno več v uporabi.

Ali je za vožnjo z e skirojem čelada obvezna?

Za odrasle osebe je čelada za novi ali rabljeni električni skiro priporočljiva in ni obvezna. Za otroke pa je obvezna, kot za kolesa in se uporablja običajna kolesarska čelada. Ker otroci sledijo zgledu, jo nosite tudi vi in otrok se čeladi ne bo upiral.

Kako določim ceno za rabljeni e skiro?

Ceno za rabljeni električni skiro določita prodajalec in kupec glede na ohranjenost vozila, dokumente, ki jih poseduje lastnik, starost vozila in glede na tip e skiroja. Priporočamo pregled več rabljenih e skirojev in vsaj enomesečno raziskavo ponudbe.